Kazancı, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı'na aday

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2005 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Karadeniz Bölge ve Trabzon İl Başkanı Mehmet Kazancı, 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) seçimlerinde genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Memur-Sen Trabzon İl Binası'nda genel başkanlık adaylığını açıklayan Mehmet Kazancı, amacının tabanın sesini tavana duyurmak olarak ifade etti. Sendikaların her türlü hak ve menfaatlerini yasallık şartına bakmaksızın ahlaki meşruiyet ve uluslararası hukuk çerçevesindeki amaç ve yöntemlerle araması gerektiğini belirten Kazancı, "Sendikalar üyelerinin menfaatleriyle çelişen yasaları, kurumları ve yöneticileri değiştirmek için mücadele etmeli, üyelerinin genel çıkarlarını bazı üyelerinin özel çıkarlarına asla feda etmemelidir.

Öncelik her zaman üyelerin hak ve menfaatleri olmalıdır. Üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için her türlü siyasi parti ve sosyal grupla tam bir şeffaflık içinde görüşmeli, ortak eylem ve çalışma yürütebilmeli, dolaylı dolaysız desteğini vermeli ya da muhalefetini yapmalıydı" dedi.

Sendikaların kendilerini hiçbir siyasi partinin parçası olarak görmemesi gerektiğine dikkat çeken Kazancı, "Sendikalar, sosyal tabanlarına mensup siyasi partilere dahi diğerlerinden daha yakın durmamalıdır.

Sendikalar, iktidardaki siyasi partiye içinden çıktığı halkın ihtiyaçlarının ürettiği sosyal talepler doğrultusunda muhalefet etmek yerine Meclis-i Ayan gibi davranarak halkın taleplerine karşı muhalefet üreten, muhalefet partilerinden doğan boşluğu üyelerinin ve sosyal tabanın lehine doldurmak için söylem ve eylem üretmelidir" diye konuştu.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı'na aday olmaktaki hedefini 'Tabanın tavana hakim olduğu yönetim biçiminin oluşturulması' olarak açıklayan Kazancı, şunları söyledi:

"Bu bir taban hareketidir. Katılımcı yönetim modelini oluşturacağız. Tabanın tavanı yönettiği yönetim modelini hakim kılacağız. Tüzükte katılımcılığa yönelik önerilerde bulunacağız. Kazanmamız halinde yılda iki kez il başkanlar kurulunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Bu kurulun alacağı kararlar Memur-Sen Konfederasyonu üst kurulları için de bağlayıcı olacaktır. Bu doğrultuda illerle seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz".

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı için üç aday yarışıyor. 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak seçimlerde Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı için mevcut başkan Dr. Ahmet Aksu'nun yanı sıra, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Karadeniz Bölge ve Trabzon İl Başkanı Mehmet Kazancı yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber